МВР е установили служители без идентификационни знаци на протеста срещу БФС,

...
МВР е установили служители без идентификационни знаци на протеста срещу БФС,
Коментари Харесай

МВР установило служители без идентификационни знаци на протеста срещу БФС, ще се искат законодателни промени

МВР е установили служители без идентификационни знаци на митинга против БФС, ще се желаят законодателни промени. Това стана ясно по време на чуването на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов, съобщи кореспондент на " Фокус “ .

От Министерството на вътрешните работи са открили, че неналичието на идентификационни средства е пропуск в активността на на ведомството.

" Ние сме създали разбор на всички дейности, оценка на цялостната организация на самото мероприятие и сме маркирали, че това е един пропуск “, разяснява основният секретар.

" По тази причина сме поискали редакция на инструкцията за идентификационните знаци. Искаме те да бъдат обозначени на всички помощни средства (бел. от ред. – щитове, палки, униформи и т.н.), тъй че в бъдеше самите сили да се разпознават по-лесно.

" По отношение на отговорността, тя, несъмнено, е персонална. Още тече инспекцията на министъра по всички условия “, добави той.

От инспекцията щяло да стане ясно кой началник не си е приключил работата и кои чиновници не са били сложили обозначителните си знаци.

Запитан дали е имало задоволително време за обезпечаването на сигурността обществеността, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи сподели следното: " Нямахме задоволително време да осигурим безусловно всички ограничения, с които бихме се възползвали да не бъде нарушен публичния ред. Нашите чиновници взеха всички ограничения да филтрират такива лица, които са наши познайници и наподобяват рискови. Естествено, тези запалителни предмети, които хвърчаха против нас, са много дребни и не можехме да установим всеки един от тестваните лица “.

По думите му най-голямото усложнение е било обвързвано с честата смяна на местоположението за осъществяване на срещата. Друг проблем е било събитието, че мачът се е провел при закрити врата.

Заради митингите са формирани общо 13 дисциплинарни производства, 4 от тях са завършени. 33-ма полицейски чиновници са пострадали в деня на шествието. 29 жители са потърсили здравна помощ.

ГЕРБ-СДС ще изискат законови промени, с които да се промени методът, по който да бъдат охранявани спортни мероприятия, и по-конкретно футболните срещи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР